La Vallée Verte is een familiecamping die u 13 plaatsen (met mogelijkheid van elektriciteit) biedt. De plaatsen zijn minimaal 200 m2 groot. Het geheel is gelegen op een terrein van circa 2 hectare en ons totale domein is ongeveer 5 hectare groot. De uitgestrektheid levert voldoende vrijheid voor iedereen. Zou u eventueel geen elektriciteit wensen, dan zijn de mogelijkheden om uw kampeeruitrusting te plaatsen nog veel groter. Op het gehele campingterrein kunt u uw plekje kiezen. De camping biedt schoon en eenvoudig sanitair.

Door de ligging op een kleine heuvelrug biedt de camping een vrij zicht op de omringende natuur. De Monts du Forez liggen in noorderlijke richting en de Monts du Livradois liggen in westelijke richting. Aangezien de heuvelrug op het westen ligt kunt u genieten van de mooie zonsondergangen en heeft u tot op het laatst van de dag zon op de camping. Rondom de camping liggen bossen (niet in westelijke richting) die de camping beschermen zonder het uitzicht te belemmeren. Het campingterrein bestaat grotendeels uit grasland. 

Het uizicht 

Vrijwel overal op het campingterrein kunt u de gratis WIFI ontvangen, na uw aankomst hoeft u alleen even de toegangscode bij ons op te vragen. Uw huisdieren zijn van harte welkom op onze camping, maar moeten op het campingterrein wel aangelijnd zijn. Vanzelfsprekend laat u hen hun behoefte doen buiten het campingterrein waar ruime mogelijkheden zijn om met hen te wandelen. Houdt uw huisdier van zwemmen, dan ligt de rivier op 200m van de camping. In de rivier kunnen u en uw kinderen zich overigens ook vermaken met een beetje pootje baden of dammen bouwen. Normaliter staat het water in de rivier in de zomer niet erg hoog maar er zijn wat diepere plekken waar u zich kunt onderdompelen.

 

De camping

De camping

Sanitair gebouw

Sanitair gebouw

Wij bieden u een vakantie in een uitgestrekte natuurregio op steenworp afstand van het leuke Ambert. U kunt bij ons volledig tot rust komen in stilte en vrijheid of kiezen voor activieiten. 

Zoekt u een vakantie met fysieke activiteiten dan kunt u bij ons wandelen, fietsen (of mountainbiken). Er zijn allerlei uitgezette routes, bij de receptie beschikken wij over een behoorlijk aanbod met beschrijvingen van die routes die u kunt lenen. Zelfs parapenten of bergbeklimmen is bij ons mogelijk. Zoekt u geen fysieke uitdaging maar een meer culturele dan kunt u voldoende lokaties bezoeken. Zonder een volledige opsomming te geven noemen we de schilderachtige plaatsjes en steden als La Chaise Dieu, Le Puy en Velay en Clermont-Ferrand.

Vlakbij Clermont-Ferrand vindt u de oude vulkaan Le Puy-de-Dôme en het leuke park Vulcania, waar alles in het teken van de vulkanen staat. In onze regio worden vele festivals georganiseerd die u kunt bezoeken, bijvoorbeeld het bekende muziekfestival in La Chaise Dieu.

 

Speeltuin

Speeltuin

Zwembaden

Zwembaden

 

Via de volgende link kunt u alles lezen over onze verhuurmogelijkheden.   Verhuur mogelijkheden

 

Op de volgende link kunt u foto's van de camping bekijken.   Foto's van de camping

 

Uitgebreidere informatie over de omgeving vindt op de volgende link.   De omgeving